вторник, 30 април 2024 г.

Инфлуенсърът Андрю Тейт вече не е под домашен арест

Снимка: БГНЕС

Инфлуенсърът Андрю Тейт е освободен от домашен арест в очакване на процеса срещу него по обвинение в изнасилване и трафик на хора. Британецът и брат му Тристан бяха под домашен арест от март, срещу тях бяха повдигнати обвинения през юни. И двамата отричат вина, предаде БНТ.

Сега братята могат да се движат свободно в столицата Букурещ и в квартала, където живеят. Остават под съдебен контрол в продължение на още 60 дни и трябва да се явяват в полицията при повикване.

Андрю и Тристан Тейт имат забрана да контактуват с двете румънки, обвинени заедно с тях, както и с очевидците, жертвите и техните семейства. Нарушаването на тези забрани ще означава връщане към домашен арест.

Братята Тейт бяха арестувани в дома им в Букурещ през декември миналата година. В обвинителния акт, депозиран в съда в Букурещ, се казва, че те и двете румънки са сформирали организирана престъпна група през 2021 г. за извършване на трафик на хора в Румъния, но също и в други страни, включително САЩ и Обединеното кралство. Посочват се имената на седем предполагаеми жертви, привлечени от братята Тейт чрез фалшиви обещания за любов и брак.

През 2016 г. Андрю Тейт, британско-американски бивш състезател по кикбокс, беше отстранен от британско телевизионно шоу заради видео, което показва как той напада жена. Андрю Тейт стана известен във виртуалното пространство с твърдения, че жените трябва да „носят известна отговорност“ за сексуалното насилие срещу тях. Въпреки забраните в социалните медии, той си спечели популярност, като демонстрираше мъжествен и ултра луксозен начин на живот.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html