събота, 4 май 2024 г.

Пригожин: Вероятно „Вагнер“ в бъдеще ще набира нови бойци

Ръководителят на руските наемници Евгений Пригожин обяви в гласово съобщение, публикувано днес, че неговата военна организация „Вагнер“ в момента не набира нови бойци, но е вероятно да го направи в бъдеще.

Бъдещето на „Вагнер“ и Пригожин е неясно, тъй като в края на юни се проведе краткотраен бунт срещу руската военна върхушка, а официалният Кремъл по-късно одобри Пригожин и някои от неговите бойци, които са се били в някои от най-ожесточените битки в Украйна, за да отидат в Беларус, според Ройтерс.

Въпреки всичко Пригожин беше поканен на среща с Владимир Путин само пет дни след бунта, а миналата седмица беше сниман в Санкт Петербург, където руският президент беше домакин на лидерите на африканските държави по време на руско-африканската среща на върха.

„Днес определяме следващите си задачи, чиято рамка става все по-ясна. Несъмнено това са задачи, които ще се изпълняват в името на велика Русия“, каза Пригожин в гласово съобщение, публикувано в Grey Zone, канал в Telegram, свързан с организацията „Вагнер“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html