неделя, 28 април 2024 г.

Ивайла Бакалова на нож с щерка си

Наследницата я приема като приятел, а не родител

Една от най-красивите българки на всички времена Ивайла Бакалова, чиито живот е определян като “цветя и рози” след срещата й с бизнесмена Веселин Денков, крие бурно минало, изпълнено с трудности, нелеки решения и раздели. Извън трусовете около “Барселонагейт”, дълго време тя е балансирала между мъжа, носещ я на крилете на нова и дълго чакана любов, и първородната си дъщеря – Рая, която била категорична, че двамата не са един за друг, пише “Галерия”.

“Разбрах за него в чужбина, бяхме заедно. Отне й време да ми каже, защото аз съм ревнива към нея. Първоначално не го харесвах. Показвах го и на него, когато се виждахме. Бях голямо леке. До ден днешен ме нарича киселка, защото съм била кисела… Когато се спомена идеята за дете, не бях сигурна, дали искам те да имат бебе. Искрено им казах, че няма да съм най-щастливата, ако това се случи”, споделя Рая в едно от последните си интервюта, изтъквайки още, че между нея и Ивайла никога не е имало силна връзка. След поредица от опити да отдалечи майка си от Брадата, както често е наричан съденият и скандален Веселин, Рая приема своето поражение. Днес го определя като добър човек и признава, че появата на малката й секстричка Вяра, която проплака през декември миналата година е причината да се уважават.

Родителите и малката Вяра

Тази неприятна порция животът сервира пред Бакалова, след предишната – невъзможността да има дете. Тя и Веселин все пак успяват да прегърнат общата си рожба след инвитро в Турция. Ивайла забременява с близнаци, а след това губи едното бебе – синдром на изчезващия близнак. “Искам да кажа на хората, които искат да имат дете – няма невъзможни неща. В България имахме лош опит. При него трябваше да има специфична операция, която му я направиха зад граница. Сънувах, че ще имаме момиче, което ще е здраво, а ние – щастливи. Желанието беше да се казва Вяра. Така и стана, тя надделя. Беше трудно преди това. Но пътят беше красив”, споделя Бакалова.

Известно е, че всичко се обръща след като той отива в ареста. Прекарват месеци наред разделени, заради обвиненията, че е замесен в бизнеса на престъпна група. Отново – успяват да се съхранят. А днес са готови за следващата стъпка, мечтата да имат още един наследник, който ако е момче, ще нарекат Виктор.

Малко хора знаят каква е причината Ивайла да вярва в чудеса, макар отдавна да живее в света на възрастните. Преди близо десет години тя се потроши по време на изпълнението на мисия в приключенското предаване “Къртицата 2”. Раздроби левия си крак, а лекарите прогнозираха, че едва ли някога ще проходи. Но това се случи.

Тогава, а и в годините нататък, по трънливия път върви рамо до рамо със семейството си. Майка й – Божидара Николова, неслучайно я определя като победител. Всъщност в миналото Бакалова е причината тя да роди секцио. Искала е да усети глътката въздух първа, с което изпреварва сестра си Божидара с четири минути. Като родител и дете преминават през куп контрастни емоции – семейни свади, караници, висок тон, липса на помощ… Неслучайно днес връзката им е неразрушима. “Майка ми е герой. Тя е родила тризнаци, ние сме били три деца, но едното умира по време на раждането. Отгледала е пет деца. Помагала ми е изключително много за Рая, аз бях малка. Когато тя беше бебе, това беше труден период за мен”, коментира Ивайла.

Близък до фамилията е фолкпевецът Азис. Приятелството им е от 25 години насам. “Тя е част от моето семейство, моя сестра. Разбираме се само с очи”, казва по нейн адрес хитовият изпълнител, който описва манекенката като негова вечна опора, спътник, който чертае правилния път в живота му. Самата тя пък е на мнение, че е “силната страна” в дружбата, заради дръзките решения, готовността й да се впусне в предизвикателства и категоричната й позиция тогава, когато се колебаят между да и не. Любопитно е, че не се канят на важни събития – като рождени дни, кръщенета и пр. Идват винаги, но никога с покана. Считат го за излишно. “Понякога ми се иска да съм крехка, но не мога. Дълго време живеех като войник. Налагаше ми се да се боря и ми е трудно да влизам в ролята не жена”, казва Бакалова, която обаче се чувства удобно в обувките на здраво стъпилата на земята половина.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html