събота, 4 май 2024 г.

27-годишен мъж е загинал при отстраняване на авария по електропреносната мрежа в Плевенско

Снимка: БГНЕС

27-годишен мъж е загинал при трудова злополука в село Еница, област Плевен. Това съобщи Радослава Иванова, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Плевен, предаде БТА.

Трагичният инцидент е станал в събота около 16:00 часа, когато двама работници са отстранявали авария по електропреносната мрежа. На мястото до час са пристигнали трудови инспектори. По първоначални данни е допусната небрежност от страна на работника, не е изключено високото напрежение, но все още се извършват проверки по случая, обясни Иванова.

От началото на годината в област Плевен са станали осем трудови злополуки, каза още Иванова. Тя призова да се спазват стриктно изискванията за здравословни и безопасни условия на труд, да се извършват инструктажи и да се ползват лични предпазни средства, особено в рисковите сфери на работа.

Антени.инфо припомня, че в края на октомври миналата година в Червен бряг работник загина при изкопни дейности. Тогава се оказа, че той е бил нает без трудов договор. Директорът на Инспекцията по труда съобщи, че са наложени санкции на подизпълнителите, наети да извършат строителните дейности по обекта, както и на общината, която е възложител.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html