четвъртък, 2 май 2024 г.

Министърът на туризма: Без клиенти няма бизнес

Зарица Динкова
Снимка: БГНЕС

Без клиенти няма бизнес. Така министърът на туризма Зарица Динкова коментира искането на ресторантьорите тя да си подаде оставката.

„Мисля, че темата с искането на оставки се изтърка. Туризмът е преживяване и това, което трябва да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят апел беше именно да ми помогнат да защитим качеството на продукта, който се предлага у нас. Аз не съм министър на ресторантьорите, аз съм министър и на потребителите. А без клиенти нямаме бизнес, нали така? Всички сме заинтересовани да има клиенти, за да има растеж. Моят апел беше да бъдем много по-внимателни към това как се отнасяме към клиентите. За да можем да защитим ставката от 9 на сто – това, което аз направих успешно за 2023 година и се опитвам да направя и за следващата, тъй като данните от Българската стопанска камара сочат, че това е важно за развитието на бизнеса“, каза министър Динкова.

По думите й в този бизнес има стотици малки и средни предприятия, семейства, които зависят от него и за които тази ставка е много важна. Ресорният министър обяви, че целта ѝ е да защити този интерес.

„Нашата амбиция е да развиваме качествена услуга. Считам, че голяма част от бизнеса се старае да го прави. Не виждам причина да говорим за оставка, защото аз съм си свършила работата. Работата на министъра е да балансира между бизнеса и потребителите. Ние трябва да поддържаме добър имидж. Не може да демонстрираме такова отношение в индустрия, в която гостоприемството и отношението е в основата на продукта. В този бизнес са и туроператорите, и хотелиерите, и малките предприятия. Всички те имат интерес българският туризъм да има добър имидж. Не можем да имаме такова отношение от типа на „ако вие се оплачете, ние ще ви съдим“. Затова се обърнах с апел за това да бъдем много внимателни в отношението си към клиентите“, посочи Зарица Динкова.

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе работна среща с кметове на морски общини в Бургаско.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html