сряда, 1 май 2024 г.

Здравната комисия на парламента ще изслушва кандидата за шеф на НЗОК

Снимка: БНР

Здравната комисия на парламента ще изслушва Станимир Михайлов, който е единствен кандидат за управител на НЗОК. Това ще стане днес на извънредно заседание. Номинацията му дойде от парламентарната група на ПП-ДБ, след като беше обявена нова процедура за избор на управител на здравния фонд.

Кандидат, доказал високите си нравствени и морални качества в изпълнение на заеманите от него длъжности – така депутати от ПП-ДБ мотивират предложението си Станимир Михайлов да бъде избран за управител на Здравната каса. В подготвеното от тях представяне са изброени някои от позициите, на които Михайлов е работил като прокурист, икономически и изпълнителен директор на „Токуда банк“, изпълнителен директор на „Инвестбанк“, ръководител на Службата по търговско-икономически въпроси към посолството ни в Лисабон, член на управителния съвет на „Токуда здравноосигурителен фонд“.

От февруари миналата година е председател на Съвета на директорите в университетската болница „Лозенец“. Назначен е от тогавашния здравен министър Асена Сербезова.

Според вносителите на кандидатурата Станимир Михайлов се ползва с подкрепа в медицинските среди. След представянето на Михайлов пред депутатите от здравната комисия, той ще отговаря на предварително зададени въпроси на професионални организации и медии, както и на въпроси от народните представители.

Гласуването на кандидатурата му ще се състои на пленарно заседание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html