Начало АКЦЕНТИ Тома Биков: Всички компромиси, които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ са направили, са в...

Тома Биков: Всички компромиси, които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ са направили, са в името на България

Снимка: БГНЕС

„Всички компромиси, които ГЕРБ – СДС и ПП-ДБ са направили, са в името на това България да излезе от политическата криза. Ако с ПП-ДБ разтурим седянката след 3-4 месеца, значи сме глупави“. Това коментира в БНТ депутатът от ГЕРБ – СДС Тома Биков.

Споразумението за управление между двете коалиции още не е написано. Според Биков извън приоритетите в законодателната програма, трябва да се заложат по-ясни механизми за взимане на решения. „Една от причините правителството на Кирил Петков да падне предсрочно е, че така и не успяха да намерят механизъм за взимане на решения. Затова аз твърдя, че той трябва да е стандартен, в него да участват хора, които са в състояние да поемат ангажименти“.

На въпрос какво представлява управлението – коалиция или мнозинство, Биков повтори определението на председателя на парламента Росен Желязков – кооперация. Добави, че правителството ще функционира, докато има мнозинство или плаващи мнозинства в Народното събрание. „Колегите от ПП-ДБ заявиха, че искат да има ясно парламентарно мнозинство, ние им казахме да поемем определени ангажименти, включително за взимането на решения, защото няма как да знаем по телепатия кой какво си мисли“.