четвъртък, 2 май 2024 г.

Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива

Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива. Решението е взето единодушно по време на Общото събрание на организацията. Той поема поста от Васка Бакларова, която оглавяваше Съюза до момента.

Кузман Илиев е бизнес консултант, икономически и политически анализатор, докторант по финанси и продуцент. Възпитаник е на Френската гимназия. В студентските си години Кузман Илиев е избран за “Студент на годината” на НБУ, печели и престижната стипендия “Чарлз Мозер”. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция. През 2018 година получава награда за телевизионна журналистика “Свети  Влас”. Темата на докторската му дисертация е в полето на банковото дело, паричната теория и финансовата икономика в катедра “Финанси и кредит” на Стопанска академия “Димитър А. Ценов“, Свищов. В момента е лектор в дисциплина “Теория на парите”. Автор и бивш водещ на редица телевизионни предавания, като последните му проекти са “Boom and Bust” по Bloomberg TV Bulgaria и „Плюс-Минус“ по Нова телевизия. Съосновател и изпълнителен директор на продуцентска къща Cadre. Aвтор на книгите “Кой контролира парите ни?” и “България може сама”.

“Винаги съм стоял на страната на малкия и средния бизнес, а тук ССИ има ключова роля. Без да се делим на малки и големи – ясно е, че малкият няма тази армия от топ юристи и счетоводители, той реално обаче е гръбнакът на икономиката ни. С въвличането на самия бизнес в процеса на очертаването на проблеми и предлагането на решения, смятам, че можем да ги поставим на дневен ред. Вие, представителите на бизнеса, създавате стойността, която властта се разпределя впоследствие. В условията на затихваща икономиката трябва да ви пазим, защото от вас зависи България да премине благополучно през сътресенията”, категоричен е новият председател на ССИ.

Досегашният председател на Съюза за стопанска инициатива Васка Бакларова става част от Контролната комисия на организацията. В рамките на Общото събрание са избрани и двама нови членове на УС на ССИ: Габриела Козарева и Проф. Красимира Станева. По време на събранието е представен отчет за постигнатото през първото полугодие и са очертани приоритетите, които ССИ си поставя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html