петък, 3 май 2024 г.

Стана ясно с какви думи Григор Димов е заплашил военния министър Тагарев

Софийският районен съд пусна от ареста срещу „подписка“ Григор Димов, заплашил с убийство министъра на отбраната Тодор Тагарев.

В съдебната зала стана известно, че съобщението до Тагарев е изпратено във Фейсбук на 4 юли и в него пише: „Ще мреш като куче, предател! Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов Народен съд иде и ако си мислиш, че ще се отървеш и ще избягаш, жестоко си се излъгал…“.
Пред съда Димов каза, че не е имал намерение да убива Тагарев, а е изразил позиция. Той посочи, че искал да бъде гласът на гражданите, които не били съгласни с военния министър.
Според доказателствата, събрани до момента, Тагарев се ядосал, а после подал сигнал в МВР. Той обяснил, че и друг път е получавал подобни съобщения.
Димов излиза на свобода, защото няма опасност да извърши друго престъпление или да се укрие. Той има постоянен адрес и семейство, с което живее, мотивира се съдът.
Мъжът е бил осъждан преди 10 години, но вече е реабилитиран. В съдебната зала стана известно, че той е писал съобщения до Делян Добрев, Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова, чието съдържание не бе коментирано.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html