понеделник, 29 април 2024 г.

Ердоган пристигна на посещение в Обединените арабски емирства

Снимка: EПА/БГНЕС

Реджеп Тайип Ердоган пристигна в Обединените арабски емирства – последна спирка от обиколката му в три държави от Персийския залив за укрепване на регионалните връзки, предаде Анадолската агенция.

Днес президентът шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян ще посрещне Ердоган с официална церемония в столицата Абу Даби.

Двамата лидери ще проведат разговори на четири очи, а по-късно през деня Ердоган ще присъства и на държавен банкет, организиран в негова чест.

По време на разговорите ще бъдат разгледани всички аспекти на двустранните отношения и ще бъдат обсъдени стъпки за засилване на сътрудничеството в различни области, особено в икономиката.

Очаква се също така Турция и ОАЕ да подпишат няколко споразумения.

Ердоган започна обиколката си в трите държави от Персийския залив в понеделник със Саудитска Арабия, последвана от Катар.

По време на посещенията си в трите страни от Персийския залив Ердоган заяви, че иска да засили връзките и да финализира инвестиционни сделки.

На пресконференция в Истанбул преди началото на обиколката Ердоган заяви, че отношенията на Турция с ОАЕ се развиват във всяка област. „ОАЕ е страната, с която напоследък търгуваме най-много в региона на Персийския залив. Искаме да увеличим тази цифра до ниво, което да отговаря на истинския потенциал на нашите две страни“, посочи в началото на седмицата турският президент.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html