петък, 3 май 2024 г.

Борислав Михайлов оглави Футболната комисия на УЕФА

Борислав Михайлов беше избран за председател на Футболната комисия на УЕФА. Президентът на Българския футболен съюз ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на европейската футболна централа в следващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите на световния футбол Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

Сред членовете на комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предишния мандат Борислав Михайлов беше заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили.

„Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин“, заяви президентът на футболната централа.

През 2011 година Борислав Михайлов стана първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години беше част от Изпълнителния комитет на централата. Междувременно Михайлов беше и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане на Комисията по футзал. От януари 2017 година е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

Престижният международен пост със сигурност ще даде на Михайлов нов коз в лютата му битка с Димитър Бербатов и компания, които искат да оглавят и реформират родния футбол.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html