понеделник, 29 април 2024 г.

„Славия“ победи „Етър“ с минималното 1:0 при гостуването си във Велико Търново

Снимка: БГНЕС

„Славия“ победи с минималното 1:0 „Етър“ при гостуването си във Велико Търново, съобщи БТА.

Гол на Галин Иванов точно преди почивката осигури точките в полза на столичани, чиито старши треньор Хосе Мария Бакеро направи своя официален дебют в Първа лига.

Първото опасно положение беше в полза на домакините, които можеха да открият резултата чрез Мартин Тошев, който стреля от наказателното поле, но вратарят Николай Кръстев се справи с опасността, дошла в десетата минута.

Последва контузия на новото попълнение на „белите“ Георги Търтов, който получи травма и беше заменен принудително от Ертан Томбак. В 43-ата минута гостите поведоха в резултата чрез Галин Иванов. Йон Бакеро изведе Тони Тасев, който върна за капитана Иванов и бившият национал технично прати топката във вратата на „виолетовите“ след рикошет в гредата.

След почивката „Славия“ контролираше напълно събитията на терена. Пропуск в 69-ата минута направи Томбак, който шутира по диагонала на сантиметри покрай страничната греда. Четири минути след това Ертан Томбак центрира от фаул, а оставеният непокрит Велко Йеленкович би в напречната греда.

В самия край на допълнителното време Мартин Тошев от „Етър“ можеше да изравни, но ударът му от наказателното поле беше спасен от Кръстев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html