събота, 27 април 2024 г.

Йорданка Фандъкова се среща с ръководството на КНСБ

Снимка: БГНЕС

Йорданка Фандъкова се среща с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) и лидерите на нейните основни членове, предаде БТА.

Целта е да бъде отчетен напредъкът по изпълнението на подписаното споразумение за сътрудничество между Фандъкова като кандидат-кмет в изборите през 2019 г. и синдиката. Срещата е в централата на КНСБ в София. На нея присъства и заместник-кметът на Столичната община по направление „Финанси и здравеопазване“ Дончо Барбалов.

В споразумението са включени теми от сферата на социалния диалог и колективното договаряне в „Топлофикация София“ ЕАД, услугите за водоснабдяване и канализация, мерките и социалните услуги, насочени към конкретни общности, договореностите в областта на образованието, здравеопазването, културата, градския транспорт и др., уточниха по-рано днес от пресцентъра на синдиката.

Искаме публично да отчетем споразумението, което договорихме преди предходните местни избори, каза в началото на срещата президентът на КНСБ Пламен Димитров. Нашата обща оценка е положителна, изпълнена е по-голяма част от споразумението, добави той и благодари за постоянния диалог с кмета на София.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html