неделя, 28 април 2024 г.

ГЕРБ ще обяви решението си за кандидат за кмет на София след номинациите на столичните структури

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обяви решението си за кандидата на партията за кмет на София, след като станат ясни номинациите на столичните структури на организацията – това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Летните ремонти, някои от които вече започнаха, ще обхванат близо 20 ключови обекта в града.

На събранията си структурите на ГЕРБ в София трябва да номинират не само своите кандидати за кмет, но и за районни кметове, обяви Йорданка Фандъкова: „Както и за кандидати за общински съветници, така че когато приключат събранията, ще видим какви са номинациите, ще обсъдим в изпълнителна комисия и тогава вече ще подходим“.

Йорданка Фандъкова коментира, че следейки случващото се в десния спектър в столицата, не е изненадана от издигането на кандидатурата на Вили Лилков за столичен градоначалник от инициативен комитет.

„Работила съм с него и в качеството му на общински съветник, защитавали сме някои каузи лично, споделям неговите политически виждания, така че мога да кажа само добри неща“.

Относно летните ремонти в София тя заяви: „Най-важните обекти за мен остават стратегическите обекти по разширението, изграждането на третия  градски ринг – това е булевард „Филип Кутев“, който в момента се работи усилено и булевард „Тодор Каблешков“, който след всички отчуждителни процедури се надявам буквално да можем да почнем, ако няма обжалвания в следващите месеци“.

Фандъкова проведе среща с ръководството на КНСБ за обсъждане на изпълнението на споразумението, което тя подписа със синдиката преди миналите местни избори през 2019 година. Тя получи висока оценка за свършеното през мандата в областта на образованието, здравеопазването, културата, градския транспорт.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html