неделя, 28 април 2024 г.

“Лудогорец” започва с гостуване в Прищина участието си в евротурнирите

Снимка: БГНЕС

Футболният шампион на България “Лудогорец” започва поредното си участие в евротурнирите днес, съобщи БНР. В мач от първия квалификационен кръг по пътя към на групите на Шампионската лига разградчани гостуват в Прищина на косовския „Балкани“. Срещата е от 21:45 часа българско време.

През миналия сезон домакините доста неочааквано успяха да влязат в груповата фаза на Лигата на конференциите и там се представиха на много прилично ниво във всеки мач. Въпреки това, те са няколко стъпала под българския тим, който е фаворит както за класиране, така и за победата като гост в първия мач.

В отбора на Ивайло Петев дойдоха две нови попълнения до момента през летния трансферен прозорец. От “Лудогорец” взеха испанеца Сон и германеца Марсел Хайстер. Като нови играчи могат да се смятат и Диниш Алмейда и Рик Джонатан, който получиха тежки контузии през зимата и пропуснаха близо шест месеца от миналия сезон. За сметка на това обаче тимът се раздели с основния си голмайстор от миналия сезон – Игор Тиаго, който бе купен от белгийския „Брюж“.

Миналия сезон “Лудогорец” игра в груповата фаза на Лига Европа. Отборът записа няколко достойни представяния, като отпадна след дузпи във фазата на директните елиминации от „Андерлехт“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html