понеделник, 29 април 2024 г.

Взрив на детски балон нарани мъж в Казанлък

Снимка: БГНЕС

Взрив на детски балон нарани мъж в Казанлък, съобщи БНР. Човекът е със сериозни наранявания, след като надуваем детски балон се взриви на терасата на къщата му, съобщи потърпевшият Йордан Шопов. Надуваемата играчка е купена от центъра на града, вероятно от преминаващ търговец.

По думите на Шопов балонът стоял известно време залепен на тавана в едната от стаите на дома му.  Играчката спаднала и мъжът решил да я надуе отново, за да може датето му да продължи да се забавлява с нея. Излязъл на терасата, запалил цигара, до него бил и балонът. Огънчето от цигарата попаднало върху играчката и тя се взривила. В резултат – мъжът е с обгаряния по краката и е на домашно лечение. „Можеше да не съм аз, а дъщеря ми, не искам да си представя какво щеше да ѝ се случи. Не съм и подозирал, че детска играчка може да се превърне в бомба“, коментира Йордан  Шопов.

Майката на детето му, Красимира, също е в шок от случилото се. Тя изказа предположение, че вероятно играчката е била пълна с друг вид газ, да се стигне до взрив.

Една от версиите е балонът да е бил пълен с метан или друг горлив газ, който да се е възпламенил от цигарата, държана в ръка от пострадалия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html