неделя, 28 април 2024 г.

Новият съдия в Мастършеф“ Александър Таралежков става учител наесен

Ще толерира участниците с въображение в предаването на bTV

Виртуозният майстор-готвач Александър Таралажков, който ще се присъедини към звездното жури на „Мастършеф“ през тази година, работи по собствена платформа за развитие на съвременната кулинарна култура, чрез която ще изнася онлайн уроци, пише „Галерия“. В програмата са включени академия, която ще развива младите таланти в областта, както и работилница, фокусирана върху разработването на нови ресторантьорски концепции и продукти. Ако всичко е по план, мечтата на новия съдия в шоуто на bTV ще се реализира най-рано през есента.

Междувременно той работи по първата си готварска книга, която ще включва изобилие от рецепти, повече от които традиционни български гозби, пречупени през чужденстранната гурме кухня.

Самият Таралежков става гражданин на света едва на 17 години. Все още непълнолетен той стяга куфарите си за Лондон, където възнамерява да осъществи голямата си мечта – специализацията на дизайн, и успява. По-късно навлиза още по-дълбоко в сферата, изучавайки „Хоспиталити дизайн“. Сфера, която обхваща най-различни публични пространства. „Работя по разнообразни проекти, които комбинират много сфери на дизайн – продукти, интериор, дигитален и графичен дизайн“, споделя готвачът.

Прекарва цели четиринадесет години в Лондон, а след това взема спонтанното решение да го напусне, за да отвори свое местенце в английското градче Маргейт, намиращо се на 100 километра от старата му работа и дом.

Взема при себе си помощник-готвач от Швеция и заедно създават нещо велико, неслучайно негови гости са хора от цял свят, дочули за доброто и нетрадиционно меню. А всъщност това, което печели британците са традиционните български сърми, пълнените чушки с боб и баницата.

Опитът и командировките в цял свят оказват голямо влияние на готвача, който крие тайно звездно меню в джоба си. Например, ако негов гост е световноизвестната риалити звезда и модел Ким Кардашият, той би й предложил пелмени с агнешко и скариди, с арменска нотка, за да бъде по вкуса й. Сладкото изкушение, което би сервирал на Хари и Меган Маркъл пък е лека комбинация от сладолед, сметана и плодове. Най-голямата изненада е за Чарлз III – блюдо от камилско месо. И все пак това е само чернова в главата на кулинарят, който тази година ще видим на екран като един различен, но изискващ типаж. Това, което ще търси в желаещите голямата награда на „Мастършеф“ е въображение!

Авантюрист е, обича морето

Извън кулинарията Александър е пътешественик, а по душа е къмпингар. Обожава да прекарва времето си под открито небе. Морето е по-голямата му слабост, но планината и чистият въздух са също примамливи в свободното му време.

Има биоградина. Обожава качествената храна, а и трудът го освобождава от натрупания стрес в ежедневието. Любовният му живот е мистерия. Всъщност Александър е единственият от тримата готвачи, успял да прикрие случващото се в личен план. Неговите партньори шеф Илиан Кустев и шеф Явор Сарафов имат неуспешни връзки, за които „Галерия“ писа. Първият откровено призна, че заради жена си е имал „рога като на лопатар“, а вторият, че се е разделил с майката на двете си деца – момче и момиче, заради неразбирателство. Техните сривове ги превърнаха в близки за зрителите още преди самото начало на предаването, когато Таралежков буди контрастни впечатления – твърде скучен или с пъстро минало? В социалните мрежи, които поддържа има снимки с жени, по повечето са по-скоро приятелски фотоси, запечатали весели споделени моменти.

И все пак коментари за добрия му външен вид не липсват, той е следван от над 10 000 души, повечето от които красиви жени, предимно чужденки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html