събота, 27 април 2024 г.

Министерството на отбраната отговори на Илияна Йотова за военната помощ за Украйна

Снимка: БГНЕС

Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Това се посочва от пресцентъра на Министерството на отбраната във връзка с коментар относно изявление на вицепрезидента Илияна Йотова.

МО има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава, посочват от ведомството. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията, се казва още в съобщението на МО.

Във великотърновското село Балван вицепрезидентът Илияна Йотова коментира пред журналисти, че критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отклонят вниманието на българската общественост от това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите. На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врати се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html