петък, 3 май 2024 г.

Испания – Англия са на финала на европейското по футбол за младежи до 21 години

На полуфинала в Букурещ младите иберийци победиха Украйна с 5:1.
Снимка: УЕФА

Националният отбор на Испания по футбол до 21 години се класира за финала на европейското първенство в Грузия и Румъния, след като се наложи над тима на Украйна с 5:1 в Букурещ. Така испанците ще играят в двубоя за титлата срещу Англия, който по-рано вчера се наложи над Израел с 3:0.

„Ла Фурия роха“ направи впечатляващ обрат в полуфинала, след като изоставаше в 13-ата минута на мача, когато Артьом Бондаренко откри резултата за Украйна след асистенция на футболиста на Челси Михайло Мудрик. В рамките на седем минути обаче Испания обърна мача с попадения на Абел Руис и Оян Сансет.

След почивката Антонио Бланко, Аймар Орос и Серхио Гомес направиха успеха на испанците убедителен. Превъзходството на Испания бе категорично, а двата отбора вече се бяха срещнали в груповата фаза и тогава срещата завърши 2:2.

Селекционерът на Испания Санти Дения дори успя да извади от игра някои от основните си играчи в края, за да почиват преди финала.

Англичаните също не оставиха шанс на дебютанта в тази фаза на турнира Израел с класическия си успех. В 17-ата минута на мача Морган Гибс-Уайт изпусна дузпа, но няколко минути по-късно се реваншира като вкара за „трите лъва“. Коул Палмър и Оливър Скип затвърдиха победата на тима на селекционера Лий Карсли през втората част.

Англия и Испания ще излязат в сблъсък за първото място в събота, като испанците ще гонят шеста титла на това ниво, а англичаните ще търсят първи трофей от 1984 година насам.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html