понеделник, 29 април 2024 г.

Дмитро Кулеба: Имахме и добри, и лоши моменти с България

„В момента, в който започна войната, буквално усетих какво огромно бреме се стовари върху плещите ми. Осъзнах, че трябва да се справя с предизвикателствата, пред които се изправя родината ми. Че трябва да направя всичко по силите ми – даже и повече, за да помогна Украйна да ги надживее и да излезе победител”. Това заяви външният министър на Украйна Дмитро Кулеба пред Нова телевизия.

„В първите часове и дни ти става ясно, че всичко опира до самия теб. Дори и някоя държава да иска да ти помогне, ще има нужда от време да изпрати тази помощ. Със задълбочаването на войната преживявахме и добри, и лоши моменти с различни страни. Мога да спомена Германия. Много дискусии мога да опиша с различни държави. С България имахме и добри, и лоши моменти”, посочи той.

„Ние преминаваме през етап, какъвто България е преживяла, борейки се за своята независимост, за свободата си. Аз съжалявам винаги, когато българи с проруски чувства не осъзнават това. Ако вие сте благодарни на руската армия, която ви е помогнала, за да извоювате независимостта и свободата си от поробителите, не означава, че векове наред сте длъжни да прощавате престъпленията, жестокостите, агресиите и окупациите, извършвани от нея. Не става така”, допълни Кулеба.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html