понеделник, 29 април 2024 г.

В НС спориха за подмяната на боеприпасите и оръжията за армията

Снимка: WIKMEDIA.ORG

С остър спор днес започна работата на Народното събрание, съобщи БНР. Депутатите промениха дневния си ред и решиха първа точка да е проект на решение, с което да се възложи на правителството да ускори процеса по обновяване на военновременните запаси на военното министерство, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия чрез замяната им с новопроизведени.

От БСП и „Възраждане“ се обявиха против с аргумента, че решението е политическо, а не експертно, а резултатът ще е изпразване на складовете на въоръжените сили в полза на Украйна и намаляване на отбранителните ни способности.

Манол Пейков от ПП-ДБ отговори: „Знаем, че в България има политически сили, които с къси сърца ходят при госпожа Митрофанова и с протъркани коленца. И същите тия хора се опитват да отвържат българския лев от еврото и да го вържат с рублата. И това са хора, които непрекъснато лъжат своите избиратели, че работят в интерес на България. Те работят в интерес на Русия! Ние сме хората, които работят за каузата на България. Защото България е Украйна в момента и Украйна е България. Ние сме следващите, ако Русия спечели битката там“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html