неделя, 5 май 2024 г.

Делян Добрев поиска доказателства, че бабата и дядото на Кирил Петков са лежали в концлагери

Снимка: бТВ

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев поиска потвърждение на думите на съпредседателя на ПП Кирил Петков, че баба му и дядо му са били в лагери по време на комунистическия режим. Добрев е яростен критик на „Промяната“ и дори не гласува за ротационния кабинет, като отдавна беше заявил, че по-скоро ще си отреже ръката.

Петков написа във Фейсбук: „Повечето хора знаят, че баба ми Райна Петкова и дядо ми Кирил Петков са били в лагери по време на комунистическия режим. Нещо повече – баба ми е единственият човек, отказал да бъде сътрудник на Държавна сигурност от ИСУЛ, където е била операционна сестра, въпреки риска от влизане в затвор. Една от постъпките, от които най-много се гордееше до края на живота си“.

Поводът за публикацията му са думите на бившия шеф на Комисията по досиетата Методи Андреев, според когото бащата, дядото и чичото на Васил Терзиев – кандидат за кмет на София на ПП, ДБ и „Спаси София“, са заемали постове в различни управления на ДС, някои били и партизани. Вместо да отрича, самият Терзиев заяви, че не е познавал добре дядо си, който е починал много отдавна. И добави, че е благодарен как е възпитаван от родителите си и че е наясно, че миналото ще бъде тема по време на предизборната му кампания, „но е дълбоко убеден какво бъдеще иска за децата си“.

Въпреки това Петков обяви, че застава твърдо зад кандидат-кмета за София Васил Терзиев.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обаче обяви, че е скептичен към споделеното, като също с публикация в социалната мрежа прикани Кирил Петков да публикува трите имена и рождените дати на баба си и дядо си, „за да могат да се проверят думите му и да се разсеят всякакви съмнения“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html