понеделник, 29 април 2024 г.

Министърът на туризма: Морето ни е чисто, много българи предпочитат да почиват у нас

Пропаганда хибридна кампания тръгна срещу българския бизнес случилото се разрушената стена на язовира „Каховка“ в Украйна. Морето ни е чисто и ние трябва да защитим България като дестинация.“ Това заяви пред бТВ министърът на туризма Зaрица Динкова.

Според нея още като стъпва в длъжност са взети мерки да се защити сектора. Тя обясни, че има добър сезон.

„България трябва да бъде рекламирана преди всичко по модерен и ефективен начин и това ще е едно от нещата, на които аз изключително много ще държа. Вече съм го комуникирала. Планирам посещение в Германия поради важността на този пазар за България. Наблюдаваме известен спад именно при туристите от там. Знам за тази проблем и следващата седмица имам среща и с търговския представител там. Имаме идеи и ги разработваме. Смятам, че ще е изключително важно този проблем да се адресира и на политическо, и на бизнес ниво“, обясни Динкова.

Голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват във вътрешността на страната ни. Министерството на туризма разработва две политики за развитие на кадрите в туризма, стана ясно от коментара на ресорния министър.

Според Зарица Динкова трябва да се вдигат доходите в бранша.

Министърът на туризма коментира, че не очаква да бъде повдигната темата относно изключването на Несебър от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Динкова добави, че са взети всички мерки.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html