събота, 4 май 2024 г.

Отложиха делото срещу втория помощник-капитан на кораба „Вера Су“

Злополучният кораб заседна край българския бряг през септември 2021 г.
Снимка: БНР

Делото срещу втория помощник-капитан на кораба „Вера Су“, заседнал през септември 2021 г. в морето край местността Яйлата, ще продължи през месец септември, съобщи БНР. Окръжният съд в Добрич е уважил искането на прокуратурата да бъде разпитан още един свидетел – капитанът на кораба, турски гражданин.

Делото е образувано срещу втория помощник-капитан за това, че на 20 септември 2021г., като вахтен, заспивайки е допуснал да заседне корабът, като деянието е извършено по непредпазливост и от него са настъпили значителни имуществени вреди за корабособственика в размер на близо 6 700 000 лева. Днес в съдебната зала бяха прочетени показанията на двама свидетели по делото – турски граждани. Съдът уточни и че до момента не е изпълнена съдебна поръчка, изпратена до Азербайджан, с молба за връчване на призовки на още трима свидетели.

В хода на съдебното следствие досега съдът е разпитал 11 свидетели, български граждани, и е приел заключенията на две експертизи.

Делото се гледа в отсъствието на подсъдимия, тъй като той се намира в Турция и страната ни е получила отказ да бъде призован. Следващото съдебно заседание е насрочено за 29 септември.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html