четвъртък, 2 май 2024 г.

За края на 2024 г. се отлага завършването на пътя Ботевград – Мездра

Снимка: БГНЕС

Пътят Ботевград – Мездра ще е готов до края на 2024 г., каза Андрей Цеков, министър на регионалното развитие и благоустройството в отговор на въпрос на депутата Ивайло Папов по време на днешния парламентарен контрол в Народното събрание.

„Два са лотовете, в момента се изграждат пътните платна, но междувременно се е наложило препроектиране на пет пътни възли с кръгови кръстовища и това е забавило изпълнението“, обясни министър Цеков.

По негови думи трасето е международна пътна артерия и промените, които осигуряват преминаване на автомобилопотока през две нива, а не през пет кръгови кръстовища, е разумният вариант за скоростен път. Цеков каза, че очаква до края на 2023 г. да бъдат изградени пътните платна с дължина около 25 км. До края на 2024 г. ще бъдат изградени и съоръженията, когато трасето ще бъде въведено в експлоатация, обясни още министърът.

Припомняме, че по времето на над 12-годишното управление на ГЕРБ, ежедневно се лееха обещания как целият скоростен път от Ботевград до Видин ще бъде готов до края на 2020 г.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html