неделя, 28 април 2024 г.

Четирима арменски военни загинаха при престрелка с азерските въоръжени сили

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Четирима арменски военнослужещи в Нагорни Карабах загинаха тази нощ, когато азербайджански въоръжени сили откриха огън по арменски позиции, използвайки артилерия и дронове, заяви министерството на отбраната на региона, цитирано от арменската новинарска агенция АРМЕНПРЕС, предаде БТА.

„На 28 юни частите на азербайджанските въоръжени сили откриха артилерийски огън в посока Мартуни и Мартакерт, започвайки в 1:30 ч., като използваха и дронове. Има четири жертви от арменска страна. Министерството на отбраната на Република Арцах (историческото наименование на Нагорни Карабах) ще направи допълнително изявление“, заявиха от министерството.

Министерството добави, че неотдавнашната непрекъсната дезинформационна кампания, започната от Азербайджан, която лъжливо обвинява армията на Нагорни Карабах в нарушаване на примирието, е имала за цел да създаде „информационна база“ за тази агресия.

„Министерството на отбраната на Азербайджан, което през изминалите дни непрекъснато разпространяваше грешна информация, че подразделения на армията на отбраната нарушават примирието за прекратяване на огъня, и по-специално на 27 юни, като разпространяваше фалшиви съобщения за раняването на военнослужещ от въоръжените сили на Азербайджан вследствие на обстрел от арменска страна, създаде информационна основа за поредната провокация. Министерството на отбраната на Република Арцах ще направи допълнително изявление“, добавиха от министерството на отбраната на сепаратисткия регион.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html