неделя, 28 април 2024 г.

Слави Трифонов към ПП-ДБ: Вие пазите Бойко Борисов, но той ще ви изяде

Снимка: БГНЕС

„Вие пазите Бойко Борисов, но той ще ви изяде. Просто такава му е природата. И единствените излъгани и разочаровани ще останат хората, гласували за вас…”, обърна се към „Продължаваме промяната” и “Демократична България” лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов към „Продължаваме промяната”(ПП) и „Демократична България” (ДБ) в пост във Фейсбук.

“Животът е странен и многообразен. И понякога много ни изненадва. Може да се каже, че днес в политическия живот на България имаше такава изненада”, коментира той.

„Оказа се, че гласоподавателите на „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“, всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт”, пише Слави Трифонов. И посочва, че днес депутатите на ПП-ДБ са гласували заедно с депутатите на ГЕРБ да бъде запазен имунитетът на Бойко Борисов.

Трифонов коментира, че Бойко Борисов сега е коалиционен партньор на ПП и ДБ, те заедно си разпределят порциите от властта, заедно управляват и се пазят взаимно.” Сигурно им е много приятно на тия, които са гласували за ПП и ДБ”, пише още той.

В началото на днешното пленарно заседание със 72 гласа „за“, 68 „против“ и 52 „въздържал се“ депутатите отхвърлиха предложението на „БСП за България“ да бъде разгледано проекторешението на левицата за сваляне на депутатския имунитет на Бойко Борисов. В средата на юни Народното събрание създаде временна комисия за поисканите имунитети на четирима народни представители, сред които и Борисов, но не успя да избере неин председател.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html