събота, 4 май 2024 г.

Премиерът Денков: Коалиционно споразумение не се прави от днес за утре

Важно е да се разбере, че за да се подготви едно коалиционно споразумение са необходими месеци. Ние нямаме това време, а трябва да се направи сега, веднага. Затова трябва да се приеме консенсус. Управленската програма е почти готова, назначаваме си зам.-министрите. Имахме предварителни разговори за областните управители преди време, които бяха стопирани, надявам се отново да имаме. Това заяви премиерът Николай Денков.
„Ако някой иска да промени начина на вземане на решения, това не може да стане от днес за утре, трябва време. Казвал съм, че не приемам квотния принцип. Това означава всеки да си назначава когото иска и след това става орел, рак и щука“, коментира още министър-председателят.
По думите му консенсусът работи по следния начин – след вчерашната среща се е чул няколко пъти с Мария Габриел и са решили да назначат още един зам.-министър.
„Основното напрежение идва по гласуване на законопроектите. Имаше няколко гласувания, които не съответстват на тази сглобка на партиите, които подкрепят това правителство, което е признак за проблем. Те би трябвало да гласуват заедно по законодателната програма. Аз знам какво беше договорено, например по отношение на Антикорупционната комисия“, изтъкна още той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html