понеделник, 29 април 2024 г.

Христо Иванов: Нашата категоричност е да променим страната конструктивно и разумно

Очакваме да се спазват поетите ангажинементи, нищо ново и нищо неочаквано. Очакваме да се спазват нещата от прочетената от акад. Денков и Габриел декларация. Това заяви Христо Иванов в Нова телевизия.

По думите му в момента това е единствената конфигурация, която може да управлява. Ние не искаме да решаваме кадрови въпроси, а поставяме 7 точки, свързани с политики. ГЕРБ имат претенции и това е разбираемо и нормално, но трябва да има ясен формат за обсъждането на тези претенции. Трябва да има разбиране, че няма как страната да продължи както досега. Трябва всички да разберем – от лидерите до местната структура, че не може вече така. Трябва да покажем как я променяме страната, как я реформираме, каза още той.

„Искаме ясен механизъм при който с колегите от ГЕРБ всяка седмица да се сяда и да се обсъжда“, категоричен е Иванов.

Той е категоричен, че нямат достатъчно доказателства, че имат една и съща перспектива за промяната в страната. Пример за това е, слагането на Сарафов. Президентът подписа указа за освобождаването на Гешев много мълниеносно, очевидно е имало сделка. Единственият начин е да се промени с управлението на страната – трябва да се промени управлението на службите. Във всяка партия има определена нервност, това е нормално, каза още Христо Иванов.

Според Иванов трябва да се създаде механизъм, за да се промени изцяло кадровата политика в страната. „Въпросът не е кой, а как. Поставяме принципни въпроси от най-широк обществен интерес и без решаването им няма как – има един хубав английски лаф, че „играта не си струва срещата“. Нашата категоричност не е да хвърлим картите, а да променим страната конструктивно и разумно. Няма да стане по старому“, обясни той.

Търсим платформа за съгласие, която трябва да обедини всички обществени сегменти. Трябва да се съгласим върху един общ проект, които да обедини всички за съдебната реформа. Моята грижа е да се случи съдебната реформа, нямаме право да не опитаме и това е нашата отговорност“, каза той.

Иванов заяви, че тяхната номинация за кмет на София ще бъде обявена в понеделник. Кондидатът ни е един съвестен и опитен мениджър, разкри той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html