неделя, 5 май 2024 г.

Според Борисов от ПП номинирали Петър Петров за шеф на ДАНС

Снимка: САЙТ НА „ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА“

Дерутатът от ПП-ДБ Петър Петров е номинацията им за преседател на ДАНС. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от БНР. От ПП-ДБ не са потвърдили информацията.

Петров е депутат от 24 МИР – София. Той влезе в НС на мястото на Лена Бориславова. Завършил специалност „Национална сигурност“ в Академията на МВР, „Право“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград и магистратура по „Бизнес администрация“ в УНСС, показва справка в сайта на „Продължаваме промяната“.

Специалистът има повече от 17 години опит като служител в службите за сигурност. В периода 2004 – 2008г. е работил в Национална Служба „Сигурност“ – МВР, а след създаването на Държавна Агенция „Национална сигурност“ продължава кариерата си там. От 2013 г. до началото на 2022 г. е заемал редица ръководни длъжности в структурата на ДАНС. В периода януари – август 2022 г. е бил съветник в кабинета на министър председателя Кирил Петков и секретар на Съвета по сигурността към министерския съвет. Народен представител в 48-то Народно събрание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html