понеделник, 29 април 2024 г.

Гръцките данъчни одрусаха с глоба за 270 000 евро известна инфлуенсърка и модел

Укритите приходи са били засечени от информация на транспортни фирми, доставяли стоките.
Снимка: WIKIMEDIA.ORG

Данъчните в Гърция одрусаха със солидна глоба от 270 000 евро известна инфлуесърка, пише „Катимерини“. Тя е била зесечена в мрежата на специалния алгоритъм на Независимата служба за вътрешни приходи при ревизия за последните 2 години. Засега името на данъчната нарушителка се пази в тайна.

Медията уточнява, че въпросната особа притежава значителен дял в бизнес за електронна търговия, чрез който рекламира дрехи и аксесоари в социалните мрежи и ги продава онлайн. Одиторите са използвали и информация от транспортни фирми, чрез които е установено укриване на данъци в големи размери. При проверки на гръцките данъчни са открити укрити облагаеми доходи за почти 350 000 евро, като е засечено и неплащане на ДДС. След това общият размер на данъците и глобите за двете проверени години достига 270 000 евро.

Данъчната проверка ще бъде разширена и за следващите фискални години назад във времето, уточнява „Катимерини“. Очаква се на моделката да й се наложи да плати още по-голяма глоба или дори да бъде подведена под съдебна отговорност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html