четвъртък, 2 май 2024 г.

С новата си работа Борис Джонсън се забърка в нов скандал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият британски премиер Борис Джонсън, който подаде остава от парламента се забърка в нов скандал по повод на новата му работа във вестник „Дейли мейл“, съобщава БНР.

Причината е, че той не е потърсил предварително одобрение за новата си работа от надзорния орган за постправителствени назначения, както повелява министерския кодекс. Комисията по бизнес назначения постанови, че Джонсън е нарушил правилата след като я е информирал само половин час за „Дейли мейл“ преди публикуването на първата му статия във вестника. В изданието бившият премиер е започнал като колумнист.

Междувременно Борис Джонсън призова своите привърженици в парламента да не гласуват против доклада на Комисията по привилегиите, който го обвинява в умишлено подвеждане на Камарата на общините за „Партигейт“. Верните на Джонсън депутати от Консервативната партия смятат да гласуват против доклада в понеделник, но бившият премиер ги разколеба, явно преценявайки, че няма шанс да спечели вота. Бившият премиер бе изключително критичен към комисията, наричайки я „пристрастна“, а заключенията й „умопомрачителни“, но сега посъветва малката група лоялни към него депутати, да не гласуват против доклада, защото след като вече е подал оставка, този вот няма някакви практически последици за него.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html