неделя, 28 април 2024 г.

Любчо Георгиевски: Резолюцията на Бундестага за македонската идентичност е равна на тази на Коминтерна от 1934 г.

Снимка: БГНЕС

„Резолюцията на германския парламент за утвърждаване на македонската идентичност, език и култура по своя формат, съдържание и международна тежест е равна на тази на Коминтерна от 1934 г.”, написа във Фейсбук страницата си бившият премиер на Република (Северна) Македония Любчо Георгиевски, припомняйки, че такива актове са приети от Титова Югославия и България по времето на Георги Димитров, съобщава БТА.

„Така македонският народ вече е в Книгата на рекордите на Гинес за този тип специфично признаване на идентичността”, пише Георгиевски, който уточнява, че с такива документи не могат да се похвалят „дори самите германци”, както и англичаните, французите, италианците, американците или канадците. „Сега не мога да се начудя на омаловажаването и игнорирането на тази резолюция от всички тези защитници на македонската идентичност. Изведнъж се оказа, че тя няма значение? Изглежда, че за да бъдеш истински македонец, трябва 100 процента да мразиш българите, дори и в собствена вреда”, пише Георгиевски

Реакцията му идва, след като германският Бундестаг прие резолюция, свързана с Република Северна Македония, която вчера стана обект на много коментари.

Към казаното от Георгиевски можем само да добивам, че в далечната 1934 г. в Москва Сталин и неговите слуги от Коминтерна са дали директива за създаването не само на македонска нация, но също така и на тракийска, на добруджанска, че дори и на шопска нация. И всичко това за сметка на българската.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html