събота, 27 април 2024 г.

Проливните дъждове нанесоха огромни щети в няколко столични квартала

Кадър: бТВ

Обилните валежи причиниха сериозни щети в няколко столични квартала, съобщава бТВ. Симеоново е един от най-засегнатите райони в София.

Засегнати са Драгалевци и Витоша. „Водата е отнесла кола, която се е забила в дърво.  Огромно количество вода е придошла и се е носила надолу по улицата. Получените сигнали са над 120 за наводнени улици, мазета, счупени клони и дървета. Аварийните екипи са обработили над 100 сигнала, работата продължава. Продължава и наблюдението на нивата на реките и язовирите“.

„Отрано сутринта обстановката е нормализирана в София. Навсякъде пътищата и улиците са отворени. На Южната дъга ситуацията беше овладяна. Големи количества вода се стичаха от „Витоша“. В кв. „Симеоново“ и „Драгалевци“ паднаха най-големите количества дъжд“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че в момента се работи по отводняване на мазета и сгради.

„Продължаваме да наблюдаваме обстановката във връзка с оранжевия код, който е за днес, се контролират язовирите, речните нива, изпускат се контролирано всички общински язовири – „Панчарево“, „Огняново“. Нивото на река Искъра в най-ниската точка е покачено с около 70 см. В момента няма опасност“, каза Фандъкова.

Нямаме данни за пострадали хора. Има паднали дървета и клони, добави тя.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html