неделя, 28 април 2024 г.

Мбапе скочи срещу президента Макрон: Той не може да влияе на кариерата ми!

Килиан Мбапе е категоричен, че мнението на френския президент Еманюел Макрон не може да има влияние върху развитието на кариерата му, въпреки че двамата мислят по сходен начин за краткосрочното бъдеще на нападателя.

Мбапе изпрати писмо до ръководството на Пари Сен Жермен с послание, че няма намерение да продължава договора си, който изтича през 2024. Той обаче подчерта, че не е настоявал за трансфер. Когато Мбапе бе свързан с преминаване в Реал Мадрид през 2021, Макрон призова публично нападателя да остане във френското първенство.

По-рано през седмицата френският президент отново заяви, че се надява Мбапе да продължи да играе за Пари Сен Жермен.

„С какво може да ми влияе президентът? Към този момент от кариерата ми, през 2023, с нищо“, заяви Мбапе, очевидно раздразнен от непрестанните въпроси за бъдещето му.

„Той иска да остана в Париж, а и моята цел е да го остана, така че поне по тази тема сме на едно мнение. Дали ще напусна Пари Сен Жермен? Преди малко отговорих на този въпрос. Моята цел е да остана и за момента това е единствената опция пред мен. Ще се завърна за подготовката. Не мисля, че съм убил или обидил някого с писмото, което написах“.

Мбапе е в последна година по договора си с Пари Сен Жермен. Според информации във френските медии, клубното ръководство е в дилема дали може да си върне част от инвестираните пари в последните шест години с трансфер на нападателя.

Мбапе завърши сезона като водещ голмайстор на френското първенство. Това се случва неизменно през последните пет години.

„Това ми е навик от много млад. Сега мисля за мача на Франция срещу Гибралтар и това е единственото нещо в главата ми. Всичко останало е второстепенно. Искам да докажа, че съм голям футболист“, добави той, цитиран от Ройтерс.

Френският национален селекционер Дидие Дешан подкрепи Мбапе, когото направи капитан през март.

„С Килиан говорим за много неща, все пак е капитан на този отбор. Той е напълно отдаден на националния тим и не забелязвам да мисли за друго. Килиан винаги е под прожекторите, но това не му влияе“, заяви Дешан.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html