четвъртък, 2 май 2024 г.

В Берковица чакат дарения за ремонтите след наводнението

Фирма вече дари пясък, чували и ръкавици.
Снимка: БГНЕС.

В Берковица чакат дарения за ремонтите след наводнението, съобщи БНР. Общината отвори дарителска сметка за набиране на средства за преодоляване последствията от бедствието.

Военни продължават да чистят улиците и домовете на хората. През почивните дни стотина доброволци идват да помогнат на берковчани. Очаква се и военна техника, която да чисти разбитите улици в града.

Фирма вече дари пясък, чували и ръкавици, коитоще бъдат раздадени на жителите на Берковица, тъй като в петък и събота синоптиците предвиждат нови валежи в региона.

Два пъти в рамките на десетина дни, градът под Ком пострада от обилни валежи. Нивото на язовир „Клисурица“, в община Монтана е свалено и не представлява опасност за жителите на селото, съобщи областният управител Валери Димитров. В община Георги Дамяново ситуацията след наводнението постепенно се нормализира.

Проверка на БНТ показа, че за почистването на коритата на реките в Берковица са били отпуснати обществени средства, но на практика нищо не е свършено. Има подаден сигнал за обществена поръчка, при която има съмнения, че са дадени пари за почистване на реките без това да е изпълнено. Оказа се, че случаят е обект на разследване от страна на прокуратурата. Договорът за почистването на деретата, каналите и речните корита в община Берковица е сключен в началото на януари 2020 г. Заради спешната необходимост от това е приложен принципът на прякото договаряне и е поканена конкретна фирма, която да извърши почистването. Милован Панталеев е общински съветник в Берковица, който живее в близост до една от реките, твърди че се поражда съмнение дали почистването не е само на хартия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html