неделя, 28 април 2024 г.

Издирваният от Интерпол син на Слободан Милошевич дойде на откриването на паметник на баща му в Москва

Синът на бившия президент на Сърбия и Съюзна Република Югославия Слободан Милошевич Марко се появи на откриването на паметник на баща му в Москва, съобщава вестник „Данас“. Марко Милошевич е бил на откриването на паметник на баща си в Москва в присъствието на основателя и президент на прокремълския мотоклуб „Нощни вълци“ Александър Залдостанов.

Марко Милошевич, който е издирван от Интерпол, се появи на обществено място за първи път от 23 години и произнесе кратка реч, запис на която бе излъчен в сръбски медии.

„За съжаление ние бяхме проба на това, което стана в Русия и което сега става в Украйна. Югославската криза, югославските войни са същите, това сега в Украйна е само ускорен вариант. За съжаление ние изгубихме битката, но се надявам, че не сме загубили войната. Руснаците си научиха урока от нашите грешки и ние ще победим! За победата!“, е цитиран да казва Марко Милошевич, а Залдостанов показа сръбския поздрав с три пръста.

Марко Милошевич е заподозрян в Сърбия за участие в организирана престъпност. След падането на баща му от власт на 5 октомври 2000 г. се създаде възможност за разследване на бизнеса на младия Милошевич.

Само два дни по-късно обаче той напусна Югославия, опита се да замине за Пекин с фалшив паспорт, но на 9 октомври бе депортиран в Русия, припомня „Данас“.

Ако Марко Милошевич се върне в Сърбия, би трябвало да бъде арестуван, тъй като е обявен за издирване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html