неделя, 28 април 2024 г.

На световната купа по кикбокс в Будапеща отиваме със 113 състезатели

Снимка: БЪЛГАРСКА КОНФЕДЕРАЦИЯ ПО КИКБОКС И МУАЙ ТАЙ

С група от 113 състезатели заминава утре за Будапеща националният отбор на България по кикбокс, който от четвъртък до неделя ще участва най-престижната световна купа за тази година от календара на Международната федерация (ВАКО). Българските състезатели ще участват в общо 199 теглови категории във всички стилове, съобщава БНР.

В конкуренцията на 2001 кикбоксьори от 43 държави България ще се опита да защити второто си място в комплексното класиране от миналата година.

В състезанието участие ще вземат почти всички български национали при мъжете, жените и юношите и девойките старша възраст. Носителят на Световната купа от Истанбул при мъжете в стил К1 Али Юзеир отново излиза на ринга след успешното си предствяне в Турция и спечеления професионален мач на „Pro Fight 22“ във Варна. Мариян Петков влиза при мъжете и ще се бори за златото, след като залужи място в националния отбор. Виктор Грозданов, както и многократните световни и европейски шампионки Анелия Тодорова и Христина Андонова, също са част от делегацията в Будапеща.

Очаква се изключително оспорвано състезание, което ще бъде последна проверка за националите преди участието им на европейското първенство за кадети през месец август в Истанбул, Турция и световното за мъже и жени през месец ноември в Албуфейра, Португалия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html