събота, 27 април 2024 г.

Десет жертви на автобусна катастрофа в Австралия

Десет са жертвите на пътно-транспортно произшествие в Австралия, когато автобус с около 40 души, които се връщали от сватбено тържество, се преобърнал миналата нощ и излетял от пътя, съобщиха днес полицията и медии, предаде Асошиейтед прес.

Полицията в щата Нов Южен Уелс съобщи още, че има и 11 ранени, които са откарани в близки болници с линейки и 6 хеликоптера. 18 пътници са се отървали без наранявания.

58-годишният шофьор на автобуса също е в болница под полицейска охрана, за да бъде изследван и да бъде преценено дали състоянието му може да е причина за инцидента.

Катастрофата е станала в 23:30 ч. в мъгла на магистралата към Сидни, на кръстовище на изхода за малкия град Грета (на 170 км северно от Сидни).

Пътуващите били гости на сватба във винарна в района. Един от пътниците разказал за телевизия „Севън нюз“, че денят е бил хубав, а сватбата – приказна.

Кметът на близкото градче Сеснок Джей Сювал каза, че катастрофата е била „наистина ужасяваща“.

Ние сме водеща дестинация за сватбени тържества и за туристи в Хънтър вали, каза Сувал за телевизия „Нетуърк найн“.

Градчето Грета е в сърцето на винарския регион в долината Хънтър – живописно място, осеяно с лозя и ресторанти. Това е първият винарски регион, създаден в Австралия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html