четвъртък, 2 май 2024 г.

Меме с Грета Тунберг: Руснаците успешно се справят с танкове „леопард“

В социалните мрежи се появи меме с Грета Тунберг, шведска активистка, призовава Путин да не убива леопарди. Причина за това стана видео от войната в Украйна.

През последните няколко дни руски военни източници многократно съобщаваха, че части на фронта са унищожили няколко украински танка „Леопард 2“. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви на 5 юни, че украинските сили са се опитали да проникнат на фронта в седем посоки и са претърпели сериозни загуби, включително 1600 войници и 28 танка, включително осем Leopard.

Преди два дни „Хиндустан таймс“ публикува видео, записано през мерника на управляема противо бронирана ракетна система, за която твърди, че удря украински леопард. Видеото не е достатъчно ясно, за да се потвърди със сигурност, че става дума за танк „леопард“. Но бойната машина от видеото определено наподобява танка „Леопард 2“. Видеото е заснето по време на боевете край Запорожие и според извлечението тогава са били унищожени и три френски бойни машини.

След новината за унищожените германски танкове в социалните мрежи се появи монтаж, в който Грета Тунберг, шведска активистка, призовава Путин да не убива леопарди.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html