петък, 3 май 2024 г.

Асен Василев към Нинова: Всички социални плащания вървят по план

Снимка: Архив

Финансовият министър Асен Василев увери, че за всички започнали общински проекти има предвидени средства и подчерта, че никой проект няма да остане неизпълнен заради липса на пари.

Думите му дойдаха в отговор на въпрос от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова, която заяви, че е упълномощена от кметове на общини да отнесе питането към финансовия министър, тъй като имало притеснение, че по някои проекти няма да могат да се разплатят, а вече са били започнати.

Средства има. С това решение позволяваме централното правителство да се разплаща. Няма да има забавени плащания в нито една система до 31-ви юли. Средствата ги има, а регионалното министерство е в контакт с общините, за да видят за кои проекти има най-спешна нужда. Очаквам повечето да бъдат разплатени с новия Закон за бюджета след 31-ви юли, посочи министър Василев.

Нинова поиска да узнае и дали всички социални плащания като пенсии и майчински ще продължат да се разплащат, на което финансовия министър бе категоричен, че те няма да бъдат нарушавани, за да могат общините и Здравната каса да работят в пълен обем.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html