вторник, 30 април 2024 г.

Теменужка Петкова: Конституционното мнозиство е важна стъпка

Снимка: БГНЕС

Конституционното мнозинство е важна стъпка, за да решим важните проблеми в страната. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в ефира на БНТ.

Тя определи като опозиция БСП, ИТН и „Възраждане“. Що се отнася до ролята на президента Радев, тя заяви, че той трябва да бъде обединител на нацията. Намери се единственото възможно и добро решение за кабинет, дори и с цената на компромис, каза още Петков.

По повод сектор енергетика, Петкова е категорична, че е леко изненадана от успехите, които се декларират. Те няма как да са дело на един единствен човек, отсече Теменужка Петкова.

Днес повече от всякога България има нужда от редовно правителство и работещ парламент. Това, което вчера беше гласувано като решение от наша страна, е единственото възможно, каза депутатът от ГЕРБ.

От самото начало настоявахме кабинетът да има експертен характер. На тази позиция бяха и колегите от „Демократична България“. Но колегите от „Продължаваме промяната“ имаха по-различна мисия по отношение на изпълнението на този мандат. Те смятаха, че трябва да има политически лица – в този кабинет има такива от „Продължаваме промяната“. Присъствието на ГЕРБ е вицепремиера и следващите 9 месеца ротационен премиер Мария Габриел, каза още тя.

Тя обясни, че в последните дни е разговаряла с членове и симпатизанти на ГЕРБ по темата за сформираното правителство с „Продължаваме промяната – Демократична България“. И заяви, че въпреки трудните въпроси, трябва да си дадем сметка, че гражданите в 5 поредни избори не дават пълната власт на една сила.

„Това, че подкрепяме правителството, не означава, че няма да го наблюдаваме изключително стриктно. И при най-малкият индикатор за грешна посока, ще реагираме веднага“, предупреди тя.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html