събота, 27 април 2024 г.

Кирил Петков: Трябва да ограничим острото политиканстване

Снимка: БГНЕС

„Трябва да ограничим острото политиканстване и да започнем да правим законотворчество, което да съпътства управлението на това правителство“, каза на днешното извънредно заседание на НС Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“, съобщи БГНЕС.

„Денков и Габриел ми вдъхват доверие, че съединението е възможно, когато най-талантливите работят заедно, за да изведат България напред“, посочи той и добави, че големият талант се вижда в състава на правителството. Според него ако се даде повече време на правителството, страната може да върви напред. каза още той.

В тази зала, а и в публичното пространство непрекъснато обсъждаме, че България е страна, която в момента има много проблеми за решаване, но това, за което по-рядко говорим е, че България е страна с много предимства и възможности. Дълбоко вярвам, че България е страна с едно светло бъдеще.

Петков напомни, че по време на римската империя талантът се е концентрирал в държавното управление. „По време на Средновековието най-талантливите са се занимавали с военно дело и тогава отчитаме най-голямото развитие в областта на отбраната. По време на индустриалната революция голяма част от таланта се е насочил към развитие на индустрията и тогава имаме истински скок в стандарта на живот на европейците“, каза той и добави, че има страни, в които талантите се насочват към сивия сектор, а други в чужбина.

„Ролята на политиците и държавниците е да направят така, че тези талантливи хора да работят за прогреса на своето общество. Това, че акад. Денков ще води правителството на България в първите 9 месеца, а Мария Габриел във вторите 9 месеца ми дава надежда. Акад. Денков има опит като зам.-министър и министър в няколко правителства. Той е скромен човек и няма да го чуете да се изтъква“, каза той.

„Мария Габриел е друг голям талант на България, доказала се е като европейски лидер в сфери, които движат икономическото развитие на цяла Европа“, подчерта той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html