четвъртък, 2 май 2024 г.

Карадайъ: НС има една важна задача и това е промяна в Конституцията

„49-то НС има една много важна задача, а това е промени в Конституцията. Ние гласувахме за кабинета Денков-Габриел, за да може това да се случи. Ние заявяваме, че ще сме проактивни в Комисията по съдебни въпроси. Само ние от ДПС имаме представен проект за промени в Конституцията, представен е преди година и половина още и пред журналистите, и пред Венецианската комисия и пред ЕК. Това заяви пред журналисти лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Правителството трябва да извърши съдебната реформа, кабинетът не го подкрепяме като състав, а само тази реформа, заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски и допълни, че те затова са гласували „за“ с председателят на партията. „Аз съм тук и никъде не съм ходил“, отговори той на журналистически въпрос дали ще се връща, а Карадайъ се пошегува, че Пеевски го е нямало само две години в НС.

Това е първата стъпка, за да се възстанови държавността, да се възстанови демокрацията и нормалността и да се преодолее тази политическа криза в която се намираме, каза Мустафа Карадайъ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html