петък, 3 май 2024 г.

ММА звездата Георги Валентинов: Благой ми поиска прошка преди „Сървайвър“

Георги Валентинов е роден през 1993 г. в Стара Загора. Първата му професионална ММА битка е на 18-годишна възраст. В кариерата си досега има участия в България и в чужбина в разнообразни турнири като MAX FIGHT, Real Pain Challenge, ACB и Grand Fight Arena – верига, в която той е съорганизатор. Имаше договор със световната промоутърска компания Bellator, но заради расисткия скандал на мача България – Англия през 2019 г. той бе прекратен. За последно се изяви в шоуто на Би Ти Ви – „Сървайвър“.

Интервю на Стефани ТОНЕВА за в-к “Галерия”

– Георги, каква е личната ви победа в Сървайвър, какво ви отведе на приключенската арена?

– Истинската победа е да чуя похвала от непознати хора, това означава, че малко или много съм успял да разгърна истинската си същност. Бях в много труден етап от живота си. Договорът ми като спортист бе прекратен заради расисткия скандал от мача България – Англия. След това нито една организация не ми даде шанс. Спрях да се бия, да излизам на професионалната арена… Горях за това цял живот, изпаднах в дупка, от която трябваше да изляза. Получих покана за предаването, не се замислих нито за миг. Имах нужда от адреналин, от съперничество и изобщо – ново начало.

– Кои бяха трудностите по време на престоя ви край Карибско море?

– Не се изплаших от условията. Знаех какво ми предстои. Свикнал съм да свалям и качвам килограми, в продължение на два месеца хапвах по един банан, ананас или малко ориз. Отслабнах с 11 килограма. Истината е, че се чувствам добре. Изчистих тялото и съзнанието си. Пречистих се духовно. Осъзнах кои са действителните проблеми. След шоуто и с помощта на Тино започнах да посещавам психолог. Да победиш себе си е нещо голямо.

– Имаше ли момент, в който мислихте да се откажете?

– Лесно всеки иска, никой не отива в „Сървайвър“ с идеята да се пречупи. Радвам се, че доказах психиката си. Преминах през трудностите с хъс, чувствам се силен. Знаех, че социалната игра ще ми е трудна… Въпреки че съм импулсивен, се справих. Зад това се крие една добра душа.

– Кои бяха вашите врагове и съответно приятели в шоуто?

– Нямам врагове. Имах сблъсъци със Стефан Попов – Чефо и то по политическа линия. Имаме различна гражданска позиция, често се хващахме за тези теми. Приятели, разбира се, са Благой и Филип Буков. От жените са Марго, която познавах преди предаването, и Божана – тя остава мой близък. Споделихме кулминационни моменти, но както се казва във всяка семейство има драми (смее се). Имам страхотни отношения с нея, останах с много добри впечатления.

С Благой Георгиев забравиха дрязгите в миналото

– Очаквахте ли, че ще се сдобрите с Благой?

– Благой дойде при мен в хотела, преди влизането в „Сървайвър“ и ме помоли за прошка. Бях скептичен, имах 3-4 дни, за да си помисля… Всеки човек прави грешки и е редно поне веднъж в живота да прощаваш. Само Господ може да го съди. Мотото в самия формат беше, че силните се поставят на колене. Доволен съм, че дадохме шанс на приятелството си, вярвам, че е още по-силно.

– Вярата ли беше основната ви мотивация?

– Определено да. Когато ми е най-трудно, давам всичко от себе си.

– Какво щяхте да направите с парите, ако бяхте спечелили?

– Вероятно щях да даря част от парите на хора с увреждания, деца без родители и нуждаещи се.

– На какъв етап е мечтата за спортен център?

– Винаги е било в главата ми. Аз съм здравомислещ човек, имам какво още да дам от себе си, сега е моето време. След години със сигурност ще върна лентата назад и тази идея ще се реализира, за да бъда в помощ на младите таланти в сферата.

– Вярно ли е, че работите върху собствена модна линия?

– Това е проект, в който влагам много труд и усилия. Идеята ми е да създам линия спортно облекло, фокусирайки се върху различни дисциплини. Ще работя по две точки – качество и визия.

– Възнамерявате да създадете Ютюб канал, какво ще бъде съдържанието?

– Остава много малко до старта. Основната тема ще бъде спорт и по-точно – как да водим здравословен начин на живот. Ще включа специални гости, било то готвачи, които разкриват ползите от добрия хранителен режим, или спортисти, които демонстрират упражнения пред камера. Идеята ми е да заложа на богата и разнообразна програма, вярвам, че ще бъде от полза.

Със София запазиха добрия тон след разлъката

– Имахте дълга връзка, какво се случи?

– Със София се разделихме приятелски. Тя е страхотен човек, в отлични отношения сме. Поехме по различни пътища…

– А сега има ли жена на хоризонта, какъв е идеалът ви?

– Необвързан съм. Искам човекът до мен да е силен, да отстоява позициите си… Жената е лицето на мъжа, важно е да гледаме в една посока, да се разбираме като личности и да подкрепяме било то в личен или професионален план. Да създадем щастлив живот и семейство. Това е Божа работа, Господ дава, Господ взима. Неговата воля е най-доброто за мен.

– Успяхте ли са простите предателството в любовта на Златка Райкова?

– Простил съм на Благой, простил съм и на Златка. Те са постъпили по начина, по който са преценили. Времето е показател, а тяхната карма ги застигна. Аз съм намерил сили да забравя, след толкова години съм щастлив, че постъпих така. Ако плюя по Златка, значи плюя върху самия себе си. Във всяка връзка – вината е в двете страни. Въпросът е да се запазят хубавите моменти, животът продължава.

Дългогодишната му връзка със Златка Райкова завърши с предателство

– Имаше ли хора, които ви обърнаха гръб след разлъката?

– Нейните приятели подкрепиха нея, моите – мен. Вечни приятели, както и вечни врагове няма… Това е животът.

– За финал – какъв е планът ви за лято 2023?

– Да стегна раницата и да отида на планина. След „Сървайвър“ и времето в Доминикана определено не мисля за безкрайно син плаж и пясък.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html