събота, 4 май 2024 г.

Николай Денков: Всички Национални съвети на партиите в ПП-ДБ приеха състава на правителството

Снимка: БГНЕС

„На всички Национални съвети на партиите от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България” беше приет съставът на правителството. Предложили сме това, което излезе в края на деня“, обяви акад. Николай Денков.

„Съставът е насочен към повече експерти. Благодаря на всички, които се съгласиха да участват в състава на проектокабинета. Този състав трябва да бъде обществено приемлив. Всеки един от тези кандидати си тежи на мястото и ще може да свърши работа“, посочи още той.

„Важното е да се разбере защо предлагаме този кабинет. Месец юни сме и нямаме бюджет. Сега правим второ удължаване на предишния бюджет, но това създава сериозни проблеми. Трябва да приемем бюджета, а ако отидем на избори, това няма как да стане“, смята Денков.

„За промени в здравеопазването, правосъдието, образованието, които изискват спешни мерки, е необходим редовен кабинет“, подчерта Денков.

„Истината е, че с ГЕРБ си нямаме доверие, но това което виждам специално в Мария Габриел ми говори за това, че мога да й гласувам такова“, уточни той.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html