събота, 4 май 2024 г.

„Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ се скараха в НС

Снимка: БГНЕС

Високо напрежение и физически сблъсък в пленарната зала на Народното събрание между депутати от „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“. До него се стигна след изчетена декларация от партията на Костадин Костадинов.

Явор Божанков от ПГ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ излезе да прочете декларация от името на своята група, с което провокира депутатите от „Възраждане“.

В своето изявление Божанков разкритикува действията на партията на Костадин Костадинов, обвинявайки я, че обслужва интересите на Путин и Русия в България и че чуждият национален интерес е агресорът (Русия) да дойде у нас.

Когато говорят за национални предатели, трябва да знаят, че националните предатели са точно те, каза още Божанков.

Чашата преля, когато депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ нарече част от представителите на „Възраждане“ „меки китки“, което на практика отприщи недоволството и за секунди третата по численост партия в парламента се струпа около трибуната с готовност за физическа саморазправа.

Народните избраници започнаха да се замерват с топчета хартия. Размениха се и остри реплики между членове на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и партията на Костадинов.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков даде 30 минути почивка, за да се успокоят страстите.

„Ненормално и нередно е такова поведение. Явор Божанков беше сам, а те бяха глутница. Нахвърлиха се върху него, отидох да ги спра. Дойде Злати, после и другите. Боли ги и ще продължава да ги боли за някои неща“, каза Манол Пейков от „Демократична България“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html