събота, 27 април 2024 г.

Най-мащабната атака на руски БЛА срещу Киев от началото на войната

Украински официални лица обявиха, че снощи руската армия е извършила най-голямата атака с БЛА (Дронове) срещу Киев досега, докато украинската столица се е готвела да отбележи днес 1541 години от основаването си, според Ройтерс..

Кметът на Киев Виталий Кличко потвърди, че 41-годишен мъж е бил убит при снощните руски атаки, а киевската военна администрация съобщи, че най-малко двама души са ранени.

Повече от 40 дрона, изстреляни от руската армия снощи, бяха свалени от украинските сили за противовъздушна отбрана във въздушното пространство на Киев, съобщиха украински военни и посочиха, че нощната атака срещу столицата на Украйна е 14-та този месец.

Агенцията посочва, че руските сили са извършили няколко вълни на въздушни атаки срещу цели в Украйна, а украинските медии съобщават, че са чути експлозии в редица региони, включително Житомирска и Сумска области, както и в по-голямата част от Украйна, включително Киев и Киевска област, е обявена въздушна тревога.

Преди обявената украинска контраофанзива Москва засили ударите с ракети и безпилотни самолети, насочени срещу военни съоръжения и складове.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html