понеделник, 29 април 2024 г.

Милен Матеев (ПП-ДБ): Ключовата дума от брифинга на ГЕРБ е замразяване, а не прекратяване на преговорите

„Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ. Ключовата дума е замразяване, а не прекратяване на преговорите. Аз само не можах да разбера какви са условията, за да бъдат подновени преговорите. Чух само едни общи думи“. Това е заяви Нова Нюз депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Милен Матеев, който коментира новината, че ГЕРБ замразяват преговорите с ПП-ДБ.

„Не сме обсъждали опцията да се закупят същите машини за гласуване като в САЩ. Не мога да изразя конкретно мнение. Предложението Мария Габриел да получи втория мандат от наше име е нещо ново. Не мога да изразя конкретно мнение в момента. Със сигурност този въпрос трябва да се обсъди на Национален съвет. Записът е автентичен и е хубаво, че беше публикуван целия, а не само монтираните четири минути. В записа няма нещо юридическо укоримо. По-скоро може да се търси юридическа отговорност как е направен този запис. Коментирали сме единствено как службите да бъдат по-ефективни. Относно това, че изборите ще ги правим с наше МВР идеята е, че по времето на министър Рашков купуването на гласове спадна драстично и това няма как да се отрече. Манипулациите на изборите бяха много по-малко по времето на министър Рашков. Имаше емоционални реплики. Обвиняват ни, че сме искали да сменяме всички в администрацията. Ние управлявахме седем месеца и не сме направили никакви чистки. Тази реплика беше изпусната емоционално. Нямаме ниакви намерения да слагаме наши партийни кадри“, разкри той.

„Странно ми е, че ДАНС са се свързали с Радостин Василев и са му предложили охрана. ДАНС да обяснят. Аз не мога да коментирам. Не съм размишлявал върху качествата на Василев, но след това, което се случи, съжалявам, че той беше част от Промяната. след днешния брифинг не знам дали ще има кабинет, но принципно съм дал съгласието си да стана министър на правосъдието. Всички приехме трудно идеята Мария Габриел да бъде част от нашия кабинет. Не съм убеден, че Националният съвет на Промяната ще одобри идеята за още министри в кабинета“, добави Матеев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html