петък, 26 април 2024 г.

Алекс Сърчаджиева прави втора част на „На живо“

Александра Сърчаджиева

Актрисата и водеща на „Животът по действителен случай“ Александра Сърчаджиева, която на 20 май навършва 40 години, вече мисли за втора част на хитовия си автобиографичен моноспектакъл „На живо“, пише “Галерия”.

Премиерата беше през юли миналата година, а постановката продължава да пълни залите в цялата страна. Освен това я играе и за българите в чужбина. Ден след рождения си ден, Алекс лети за Лондон, където ще го играе в Англия, а на 10 септември ще го представи в Берлин. Единственият човек, който така и не е гледал моноспектакъла, е баща й Йосиф Сърчаджиев. В него актрисата говори възможно най-щадящо за последната си среща с татко си, защото той продължава пътя си и прави изборите си, на които тя няма как да се противопостави.

Дъщеря й София вече тръгна по стъпките на майка си, татко си и баба си

„Аз разкривам какво е било в моята душа и в душата на майка ми. Било ми е трудно като дете, но след това животът те поема и ти вървиш по твоите стъпки. Нито съм първата, нито последната, която е израснала така. Всеки човек има право на избор и Йосиф е решил така. Простих му всичко. Дадох си сметка, че нямам право да се сърдя, и разбрах, че прошката е най-великото нещо на света“, споделя Сърчаджиева, която разголва душата си в „На живо“ не само за баща си. Затова с авторката на спектакъла Яна Борисова вече мислят за „На живо 2“. „В най-скоро време започваме да си правим срещи, но смятам, че продължението трябва да се случи едва когато тръгне да залязва интересът към „На живо“, признава актрисата. Тя не изключва в него да играе и дъщеря й София Ласкин. За нея това би било много вълнуващо, но и малко плашещо. 12-годишната й наследница вече има актьорски опит и нищо чудно някога да поеме по пътя на майка си, татко си Иван Ласкин и баба си – голямата Пепа Николова. София направи своя дебют във филма „Игра на доверие“. Когато момичето получава предложението за лентата, Алекс е категорично против и дори прави всичко възможно тя да не участва. Дори обмисля да я излъже, че няма да има снимки заради ковид. Режисьорът Димитър Коцев-Шошо обаче я разубеждава. Алекс дава благословията си, но й казва, че няма да ходи с нея на снимки. Сега е повече от горда с дъщеря си. „Отидох притеснена на представянето на филма, а София прави изключителна роля. Не можех да повярвам, че гледам моето дете. Единственото, което мога да кажа, е, че съм една щастлива с дъщеря си майка“, не крие Сърчаджиева. Дъщеря й визуално е пълно копие на баба си, има дори нейните маниери и интонация, а никога не е общувала с нея.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html